MLS Football Jersey

Six Nations 2024: Skóciának „valami különlegesre” van szüksége az írországi utazáshoz

Gregor Townsend vezetőedző tudja, hogy Skóciának “valami különlegesre” van szüksége ahhoz, hogy szombaton Dublinban megdöntse Írországot.

Six Nations 2024: Skóciának „valami különlegesre” van szüksége az írországi utazáshoz
Six Nations 2024: Skóciának „valami különlegesre” van szüksége az írországi utazáshoz

Egy döntetlen is elegendő ahhoz, hogy a Hat Nemzet címét megszerezzék a házigazdák, akik sorozatban 10. győzelmet aratnak Skócia ellen.

A skótok legutóbbi idegenbeli győzelmét Írország ellen arattak 2010-ben.

“A legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk ebben a szezonban, hogy pozitív eredménnyel zárjunk” – mondta Townsend, aki az olaszok elleni római vereség után két változtatást is végrehajt a kezdő XV-ben.

“Tudjuk, milyen nehéz lesz. Otthon a világ két legjobb csapatának egyike, ahol gyakorlatilag verhetetlenek voltak az elmúlt néhány évben.

„Valami különleges kell hozzá, de hiszünk a játékosokban.

“A frusztráció az, hogy nem négy győzelemmel megyünk Dublinba. Úgy érezzük, Franciaország ellen elvettek tőlünk egy győzelmet, és jobbak lehettünk volna Olaszország ellen.”

Stafford McDowall először szerepel a versenyen. A 26 éves glasgow-i center tavaly nyáron debütált Olaszország ellen, de nem került be a világbajnoki keretbe.

Átveszi Cameron Redpath helyét, és csatlakozik klubtársához, Huw Joneshoz a középpályán.

Ben White tér vissza George Horne helyére az első félidőben, miután pihent a múlt hétvégi csalódást keltő, 31-29-re Rómában elszenvedett vereség miatt, amellyel Skócia lett a harmadik a tabellán.

Horne és Redpath is leül a kispadra, ahol csatlakozik hozzájuk a tapasztalt laza fejű Rory Sutherland, aki még nem szerepelt az idei versenyen.

Az egykori kapitány, Jamie Ritchie, Ali Price és Alec Hepburn az a trió, amely kiesik a keretből.

“Úgy érezzük, megérdemli a lehetőséget” – mondta Townsend a McDowalltól.

“Ez egy nagyon fizikai meccs lesz, és valószínűleg ő a legnagyobb srác a hátsó vonalunkban, Duhanon (van der Merwe) kívül. Ő is keményen dolgozik.

“A Huw-val való összetartása azt jelenti, hogy úgy kell eltalálniuk, ahogyan a klubjukért tették.”

Skócia a múlt hétvégén elherdálta a 22-10-es vezetést, de Townsend bízik az általa vezetett csoportban, amikor a hetedik Hat Nemzet kampánya végéhez közeledik vezetőedzőként.

“Ha megváltoztatod azt, amit csináltál egy vereség vagy egy olyan teljesítmény miatt, aminek negatív elemei voltak, akkor elfelejted, mi történt korábban” – mondta.

“A 20 perces időszak előtt, amikor elveszítettük a figyelmünket, sok jó rögbit játszottunk, és sok jó rögbit játszottunk az olasz meccsig.”

A legutóbbi találkozó egyoldalú, 36-14-es ír győzelem volt az októberi világbajnokságon, Skócia hat próbálkozást engedett, mielőtt felkerült az eredményjelzőre.

„Egy pillanatra sem kopoghat le” – figyelmeztette Townsend. Nehéz módon tanultuk meg Párizsban, ahol az első 20 percben sokat játszottunk a meccsen, de kiütöttünk pár rucit, és ez sokba került, mert Írország nagyon jól birtokolja a labdát.

“Ezt el kell fogadnunk; pontokat fognak szerezni. Ez egy igazi próbatétel lesz a védelmünk számára, és pontokat kell szereznünk, 20-ra vagy még többre kell jutnunk, ami nehéz lesz, de hisszük, hogy a játékosok ezt bármelyik ellen megtehetik. csapat.”

Skócia: Kinghorn, Steyn, Jones, McDowall, Van Der Merwe, Russell, White; Schoeman, Turner, Z Fagerson, Gilchrist, Cummings, Christie, Darge, Dempsey.

Csere: Ashman, Sutherland, Millar-Mills, Skinner, M Fagerson, Horne, Redpath, Rowe.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

MLS Football Jersey