Wimbanyama megható tisztelgése a családja előtt: túl a felhajtáson, emberséget mutatva

Victor Winebanyama felemelkedése az NBA-ben jól dokumentált. A San Antonio Spurs által az első helyen kiválasztott, 180 centis francia első körös játékos folyamatosan lenyűgözte a közönséget a pályán mutatott teljesítményével. A figyelemfelkeltő címlapok közepette azonban Wimbanyama nemrégiben egy szívhez szóló közösségi média-bejegyzésben megmutatta megható és sebezhető oldalát.

Wimbanyama megható tisztelgése a családja előtt: túl a felhajtáson, emberséget mutatva

Az X-fault (korábban Twitter) fiókján Winbanyama a 2023-as év legmeghatóbb fotóját posztolta: egy látszólag örömteli pillanatfelvételt, amelyen a szüleit ölelgeti a draft éjszakáján”. Azt írta: “Szó szerint csak egy fotó, ami büszkévé tette a szüleimet, de mégis 2023 egyik legkeményebb fotója. Ez egy egyszerű, mégis erőteljes kijelentés, amely arról szól, hogy a fiatal sztár mennyire értékeli és megbecsüli a családját.

A Winebanyama családi vonal szinte elválaszthatatlanul kapcsolódik a kosárlabdához. Mindkét szülő, Felix és Elodie is sportoló volt fiatalkorában, Elodie pedig még ma is edzősködik a sportágban. Victor nagyapja profi kosárlabdázó volt az 1960-as években, nővére, Eve pedig folytatta a hagyományt. Még öccse, Oscar is tehetséges játékosnak bizonyult.

Nem meglepő, hogy 2023 pörgős év volt Victor számára. Először is csapatkapitánynak nevezték ki az LNB All-Star Game-en, ahol kiemelkedő teljesítménye révén ő lett minden idők legfiatalabb MVP-je, majd nem sokkal később bejelentette, hogy benevezett az NBA Draftra, és a szezon végén ő lett minden idők legfiatalabb LNB Pro-A MVP-je, annak ellenére, hogy csapata a döntőben kikapott az AS Monacótól.

Útja a 2023-as NBA Drafton csúcsosodott ki, ahol ő lett a történelem első francia játékosa, akit első helyen választottak ki, és a második európai játékos, akit első helyen választottak ki. Azóta Wimbanyama folyamatosan lenyűgözte a játékosokat, a Spursnél újonc rekordot állított fel a hárompontosok számában, és magas pontszámú estéivel az NBA junior játékosok elit csoportjába került.

A sikerhez vezető úton Wimbanyama sosem feledkezett meg a családjáról, a csillagról, amely vezérelte őt. Ez a látszólag “legnehezebb fotó” a nagy személyes teljesítmény pillanatát örökíti meg, amelyet még édesebbé tesz a szeretteivel megosztott öröm. Sebezhetőségének és alázatának felvillantásán keresztül meglátjuk a zaj mögött rejlő mélységet, és egy tehetséges fiatalembert látunk, akinek ugyanolyan figyelemre méltó szíve van.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *