Meniszkuszszakadás és MVP-álmok: Shaq és a legkevesebb lejátszott meccsért folytatott harc

Az NBA 65 meccses küszöbértéke a fődíjak odaítéléséhez, amelyet a terheléskezelés megfékezésére hoztak létre, vitákat váltott ki. Bár a szabály célja az volt, hogy minden játékos a szezon nagy részében játszhasson, nem kívánt következményekkel járt. Erre példa a sztárjátékos Joel Embiid nemrégiben elszenvedett meniszkuszszakadása, amely potenciálisan kizárhatja őt az MVP-versenyből.

Meniszkuszszakadás és MVP-álmok: Shaq és a legkevesebb lejátszott meccsért folytatott harc

Shaquille O’Neal, aki domináns játékoskarrierjéről ismert, a TNT-ben egy heves vita során fejtette ki határozott véleményét a témával kapcsolatban. Bár elismerte a szabály fontosságát, amellett érvelt, hogy az Embiidéhez hasonló “balesetek” esetében kivételt kellene tenni.

O’Neal saját tapasztalatát megosztva, miszerint 65 mérkőzésen játszott annak ellenére, hogy az MVP-győztes szezonja során combsérülést szenvedett, azt javasolta, hogy a hasonló helyzetben lévő játékosokat ne büntessék a díjért folyó versenyben. Még a második és harmadik csapat All-NBA-mentességéről szóló kompromisszumot is elutasította, mondván, hogy az ilyen sérülések nem befolyásolhatják az MVP-jelöléseket.

Bár Embiid idei szezonbeli hatása rávilágít a kérdés összetettségére, a vélemények továbbra is megoszlanak. Egyesek a 65 meccses szabály szigorúbb betartása mellett érvelnek, míg mások, mint O’Neal, úgy látják, hogy szükség van kivételekre az előre nem látható körülmények miatt. A vita várhatóan folytatódni fog, a vita középpontjában a játékosok jóléte és a díjak méltányossága áll.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *