Luka Doncic készen áll Kyrie Irving távollétében, de a Mavs alig várja Drew bácsi visszatérését

Luka Doncic fantasztikusan teljesít ebben a szezonban, 34,4 pontot és 9,4 asszisztot átlagol, és tekintélyes, 25-21-es mérlegre vezeti a Mavst. A ma esti, Orlando Magic elleni összecsapás azonban különleges kihívás elé állítja, hiszen a társ-sztár Kyrie Irving nélkül kell szembenéznie a csapattal.

Luka Doncic készen áll Kyrie Irving távollétében, de a Mavs alig várja Drew bácsi visszatérését

Mivel Irving négy meccsre kidőlt hüvelykujj ficam miatt, Lukának egyedül kell majd viselnie a pontszerzés terhét. Bár Luka az egész szezonban bizonyította támadói képességeit, valódi pontszerző potenciálja gyakran Kyrie távollétében robban ki. Ő lesz a vitathatatlan vezér, ami olyan villámgyors teljesítményeket eredményez, mint a legutóbbi 73 pontos remeklése.

Kyrie hiánya azonban kétélű karddal jár. Miközben Luka támadóereje felszabadul, a Mavsnek korlátozottak a pontszerzési lehetőségei. A csapatok hajlamosak duplázni Lukát, mert tudják, hogy a többi játékos kevésbé veszélyes. Ez még a 73 pontos meccsen is látszott, ahol a Mavs mindössze 5 ponttal nyert.

Luka egyéni brillírozása ellenére a Mavsnek szüksége van Kyrie pontszerző és playmaking képességére, hogy teljes potenciáljukat kiaknázhassák. Kyrie 25,2 pontot, 5,3 asszisztot és 5,1 lepattanót átlagol, így halálos támadóduót alkot Lukával. Jelenléte változatosabbá teszi a pontszerzési lehetőségeket és tehermentesíti Lukát, így a szoros meccseken félelmetesebb ellenféllé válnak.

Míg a ma esti mérkőzés újabb lehetőséget kínál Lukának, hogy megmutassa tehetségét, a Mavs és a szurkolók már nagyon várják Kyrie visszatérését. Az ő jelenléte nem csak a csapat támadójátékát fogja erősíteni, de kiegyensúlyozottabb és kiszámíthatatlanabb támadójátékot is létrehoz, ami végső soron növeli az esélyeiket arra, hogy maximálisan kihasználják a lehetőségeiket.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *