LIV Golf: Rory McIlroy szerint a PGA Tourra visszatérő játékosokat nem szabad megbüntetni

Rory McIlroy azt mondja, hogy “módosított a dallamán” a LIV Golfon, és úgy véli, a játékosokat nem kell büntetni, ha visszatérnek a PGA Tourra.

LIV Golf: Rory McIlroy szerint a PGA Tourra visszatérő játékosokat nem szabad megbüntetni
LIV Golf: Rory McIlroy szerint a PGA Tourra visszatérő játékosokat nem szabad megbüntetni

A négyszeres nagybajnok a Szaúd-Arábia által támogatott LIV-sorozat egyik legszókimondóbb kritikusa volt.

2022-ben McIlroy azt mondta, hogy azok a játékosok, akik csatlakoztak a LIV Golfhoz, ne versenyezzenek más túrákon.

“Azt gondolom, hogy az élet a döntésekről szól. A srácok úgy döntöttek, hogy elmennek játszani LIV-vel, a srácok pedig úgy döntöttek, hogy itt maradnak” – mondta.

A 34 éves északír keddi beszédében hozzátette: “Szerintem nehéz megbüntetni az embereket. Nem hiszem, hogy büntetésnek kellene lennie.

“Ha az emberek még jogosultak erre a turnéra, és vissza akarnak jönni játszani, vagy szeretnétek kipróbálni valamit, hagyjátok vissza.

“Nyilvánvalóan megváltoztattam a hozzáállásomat, mert látom, hogy hol tart a golf, és azt látom, hogy egy kisebb PGA Tour és egy kisebb LIV Tour vagy bármi más rossz mindkét fél számára.”

McIlroy Ryder Kupa-győztes csapattársa, Tyrrell Hatton a legújabb magas rangú golfozó, aki bejelentkezett a LIV Golfba, és a heti szezonnyitó eseményen debütál Mexikóban.

Az angol LIV-vel kötött szerződése állítólag körülbelül 50 millió fontot ér, külsőleg – több mint kétszer annyit, mint amennyit a 32 éves Hatton a PGA Touron szerzett karrierje során.

“Vasárnap hosszan beszélgettem Tyrrellel, teljesen megértettem, honnan jön” – mondta McIlroy.

“Odáig fajult, hogy tárgyaltak, és eljutottak egy olyan helyre, ahol jól érezte magát, és azt kell tennie, amit helyesnek érez. Nem fogom senkinek útját állni a pénzkeresésben, és ha az életet úgy látja, -pénzváltás.”

Január elején McIlroy azt mondta, hajlandó lenne játszani egy LIV Golf által támogatott tornán, ha az ellentmondásos turné inkább a krikett indiai labdarúgó-bajnokságához hasonlítana – ez a szelíd álláspont, amely szerint a LIV vezérigazgatója, Greg Norman „jelentős fordulópontot” jelentett a klub számára. Sport.

A PGA Tour és a LIV Golfot bankrolláló szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) közötti tárgyalások egy esetleges egyesülésről 2024-ben is folytatódnak, miután 2023 végén nem sikerült megegyezniük.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *