MLS Football Jersey

LeBron James az NBA Las Vegas-i bővítését szorgalmazza

Las Vegas az elmúlt években jelentős sportközpont lett, és a sport egyik legnagyobb neve, LeBron James azt kéri, hogy a város kapjon egy NBA-bővítő csapatot.

James, aki körülbelül 1 milliárd dollárt ér, hangot adott annak a vágyának, hogy Las Vegasnak legyen egy NBA-csapata. A héten megismételte ezeket a gondolatokat, és azt mondta, reméli, hogy “egy napon” franchise-t hozhat a bűn városába.

“Őrültség ezt mondani” – mondta James a riportereknek – “de Las Vegas egy sportváros. Nézd meg az Aces-t, a hokicsapatot, a Raiders-t, az A’s idejön. Úgy néz ki, mintha az F1-es futam éppen itt lett volna …… Ez egy sportváros. Remélhetőleg egy nap ide hozhatom a franchise-omat.

LeBron James az NBA Las Vegas-i bővítését szorgalmazza

James megjegyezte, hogy a rajongók az NFL Raiders, a WNBA Aces és az NHL Golden Knights (a Stanley Kupa címvédője) miatt özönlenek ide. Az Oakland A’s azt tervezi, hogy a következő három évben új stadionba költözik a Las Vegas Strip-en. A múlt hónapban a város adott otthont a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjnak, februárban pedig az Allegiant Stadion ad otthont a Super Bowlnak.

“Tudják, hogy mire számíthatnak, nagyszerű támogatást mutattak, és a sport most hatalmas dolog itt” – mondta James.

Az NBA közel 40 év után először rendez majd Las Vegasban alapszakasz-mérkőzéseket, a középdöntőket és a döntőket csütörtök és szombat este rendezik a T-Mobile Arénában.

A Utah Jazz az 1983-84-es szezonban 11 hazai mérkőzést játszott az akkor új Thomas & Mack Centerben, hogy megpróbáljon regionális támogatást szerezni a csapatnak. Kareem Abdul-Jabbar az egyik ilyen mérkőzésen lett az NBA minden idők legjobb pontszerzője.

Az NBA bővítéséről szóló pletykák már évek óta keringtek.

Júliusban, a Las Vegasban megrendezett 2023-as nyári ligán Adam Silver, az NBA biztosa újságíróknak megerősítette, hogy a liga elkezdi megvizsgálni az ötletet, amint a jelenlegi médiajogi szerződés 2025-ben lejár. Bár óvatosan megjegyezte, hogy a liga még nem kezdte el a folyamatot, mégis adott egy durva ütemtervet a bővítésre, és több konkrét várost is említett, köztük Las Vegast és Seattle-t.

James 21 szezont játszott, és karrierje végéhez közeledik. Több mint 431 millió dollárt keresett a Cleveland Cavaliers, a Miami Heat és a Los Angeles Lakers színeiben.

James néhány legnagyobb pénzügyi partnere állítólag megerősítette, hogy érdekeltek abban, hogy segítsenek Jamesnek csapatot találni.

“Szeretnénk együttműködni LeBronnal és a Fenway Sports Grouppal, hogy egy NBA-bővítő csapatot hozzunk [Las Vegasba]” – mondta Gerry Cardinale, a RedBird Capital Partners alapítója a Sports Business Journal szerdai “Intercollegiate Sports Forum” című műsorában. Három évvel ezelőtt kezdtük el ezt a projektet.

Bár nincs garancia arra, hogy az NBA Las Vegasban terjeszkedik, James érdeklődése és a Las Vegas-i sportrajongók támogatása valószínűleg valósággá teszi majd.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

MLS Football Jersey