Kuminga készen áll a repülésre: Warriors csatár úgy néz ki, hogy bővíteni pontszerzés és mutatja folyamatos javulás

A Golden State Warriors csatára, Jonathan Kuminga sugárzik az önbizalomtól, és éhes a nagyobb támadói szerepvállalásra. A 21 éves kongói tehetség a The Athleticnek adott interjújában nemrég kijelentette: “Én őrzöm a labdát, engem senki sem őriz”. Bár Kuminga elismeri a realitást, hogy meg kell osztoznia a támadófényen a veteránokkal, Steph Curryvel és Klay Thompsonnal, alig várja, hogy megmutathassa képességeit és többet járuljon hozzá a pontszerzéshez.

Ebben a szezonban Kuminga hosszú utat tett meg. Karriercsúcsot jelentő 12,5 pontot és 3,8 lepattanót átlagol 21,7 perc alatt, és bebizonyította, hogy a távozók után kulcsfontosságú tényező a csapat rotációjában. Fejlődése nem maradt észrevétlen, Steve Kerr edző úgy dicsérte, hogy “eddigi legjobb kosárlabdáját játssza”.

Kuminga készen áll a repülésre: Warriors csatár úgy néz ki, hogy bővíteni pontszerzés és mutatja folyamatos javulás

Kuminga ponterőssége különösen az utóbbi 10 mérkőzésén mutatkozott meg, ahol folyamatosan kétszámjegyű pontszámot ért el, átlagosan 15,3 pontot szerezve meccsenként. Kiemelkedő teljesítménye december 22-én, a Washington Wizards ellen született, ahol 22 pontot szerzett, miközben 9-ből 11-et dobott mezőnyből. A Denver Nuggets elleni karácsonyi vereséghez is 13 ponttal járult hozzá.

A fiatal irányító továbbra is megbízható támadófegyverként öregbíti hírnevét. Bár Curry és Thompson jelenléte továbbra is fontos a mértéktartás érdekében, Kuminga fejlődése támadásban értékes mélységet és pontszerzési lehetőséget biztosít a Warriors számára, amikor csak szükségük van rá.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *