Karl-Anthony Townst fújta, a bírók tévedtek, de Finch felháborodott a csapat összeomlásán

Karl-Anthony Towns történelmi első félidejét beárnyékolta a megtizedelt második félidő és a vitatott befejezés a Timberwolves 128-125-ös vereségében a Hornets ellen. Bár Towns 44 pontot szerzett az első félidőben (ezzel megdöntötte Kobe Bryant rekordját), az ő pontszerző posztja nem volt elég, mivel a Minnesota elpazarolt egy hatalmas előnyt, így a szurkolók a pályán elkövetett hibákra és a játékvezetésre mutogattak.

Karl-Anthony Townst fújta, a bírók tévedtek, de Finch felháborodott a csapat összeomlásán

A dráma 11,9 másodperccel a mérkőzés vége előtt csúcsosodott ki. Edwards találta meg Townst, aki egy ponttal lemaradt, Terry Rozier pedig abszolválta őt. Ahogy Towns átjutott a négy Hornets-játékosból álló huddle-n, úgy tűnt, hogy Rozier és Leaky Black leütötte. A sípszó elhangzott, az NBA kétperces zárójelentése később megerősítette, Towns két kihagyott faultja pedig eldönthette volna a meccset.

A Twitter kirobbant, és az NBA-t “kispályázással” vádolta. De ahelyett, hogy a bírókat hibáztatta volna, Finch edző a saját csapatára mutogatott: “Tisztességtelen játék …… Nem tisztelik a játékot …… Nem tisztelik a játékot. Nem látott semmi kivetnivalót a játékvezető döntésében, szerinte a meccs “az elejétől fogva” kicsúszott a kezükből, mert “éretlenül kosárlabdáztak”.

Ez a nyilvános megrovás nem vezethet a jelentés megismétlődéséhez. Finch már jóval a vitatott befejezés előtt szidta játékosait, kiemelve a védekezési hibáikat és a profizmus hiányát. Az, hogy a kihagyott büntető végül a meccsbe került-e nekik, másodlagos volt Finch üzenetéhez képest: ők, és nem a játékvezető volt a hibás az összeomlásért.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *