Gobert felemelkedése: a kétkedőből DPOY-jelölt lett

A Minnesota Timberwolves centere, Rudy Gobert mennydörgősen elhallgattatja a kritikusait, miután szkepticizmussal és a hanyatlásáról szóló pletykákkal kellett szembenéznie. Az ő hatása a csapat ragyogó 21-6-os rajtjára tagadhatatlan, és meggyőző érveket épít a negyedik Év Védőjátékosa (DPOY) díjra.

“Minden nap úgy ébredek fel” – nyilatkozta Gobert egy nemrégiben adott médiainterjúban – “hogy a világ legjobb védőjátékosa akarok lenni. Ez vagyok én, ez akarok lenni”. Ez a rendíthetetlen hit táplálta a fáradhatatlan törekvését a védekezés dominanciájára, és ez a törekvés most a Timberwolvesnál meghozza gyümölcsét.

Gobert felemelkedése: a kétkedőből DPOY-jelölt lett

Gobert számai önmagukért beszélnek. Jelenleg a hatodik helyen áll a ligában 2,3 blokkolással meccsenként, miközben vezeti a ligát mind a védekezési győzelmi százalékban, mind a védekezési összteljesítményben. Jelenléte megszilárdítja a Timberwolves védekező identitását, és védekező óriássá teszi őket.

Egy negyedik DPOY-val Gobert egy elit klubba kerülne. Dwight Howard, Ben Wallace és az ikonikus Dikembe Mutombo mellett ő lenne az egyetlen játékos, aki legalább háromszor elnyerte a díjat. Mutombo és Wallace mellett ő lenne az NBA történetének legtöbb DPOY-díjat nyert játékosa.

Amíg koncentrált és egészséges marad, Gobert útja a DPOY-hoz egyértelmű. Ha továbbra is képes lesz megszilárdítani a Timberwolves védelmét és továbbra is csillogtatni egyéni tehetségét, akkor a hanyatlásról szóló kiáltásokat felváltja majd az elismerés üvöltése. A díj mellett egy ilyen teljesítmény fontos vitát fog elindítani arról, hogy Gobertnek hol a helye az NBA nagy védekező játékosai között.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *