Giannis Antetokounmpo meccs utáni dulakodása a meccslabda miatt vegyes reakciókat váltott ki

Giannis Antetokounmpo történelmi teljesítményét a Milwaukee Bucks szerda esti, Indiana Pacers elleni 140-126-os győzelmében beárnyékolta a görög szupersztár meccs utáni dulakodása a meccslabdával.

A 64 pontos karriercsúcsot elérő Antetokounmpótól állítólag a Pacers megtagadta a meccslabdát, és helyette az újonc Oscar Tshiebwe-nek adta azt első NBA-pontjaiért. Ez váltotta ki Antetokounmpo és a Pacers irányítója, Tyrese Haliburton közötti veszekedést a meccs utáni alagútban.

Giannis Antetokounmpo meccs utáni dulakodása a meccslabda miatt vegyes reakciókat váltott ki

Az incidens vegyes reakciókat váltott ki a szurkolók és a szakírók körében. Néhányan támogatták Antetokounmpo azon vágyát, hogy megkapja a meccslabdát a rekordot jelentő teljesítményéért, míg mások úgy érezték, hogy Tshiebwe megérdemelte a megtiszteltetést a mérföldkőnek számító pillanatáért.

Antetokounmpo menyasszonya, Mariah Riddlesprigger a közösségi médiában védelmébe vette férjét, és válaszolt egy rajongónak, aki kritizálta a tettét. Rámutatott, hogy a meccslabdát csapattársának, Damian Lillardnak szánta, aki nemrég megelőzte Kyle Korvert az NBA történetének legtöbb hárompontos dobásában.

“Ez egy rossz gyerek, ahogy ezután viselkedett. Nem engedem, hogy a gyerekeim még egyszer találkozzanak vele. Egy felnőtt férfi úgy viselkedik, mint egy kisbaba egy labda miatt. Szánalmas” – írta a rajongó Riddlesprigger Instagram-sztorijában.

Riddlesprigger így válaszolt: “Ő szánalmas, amiért nem tűri a tiszteletlenséget, vagy te vagy szánalmas, amiért időt szántál arra, hogy üzenetet küldj nekem, amelyben szánalmasnak nevezed őt egy olyan helyzetről, amiről SEMMIT sem tudsz. Gondolkodj el ezen egy pillanatra. Az is nagyszerű, hogy kiviszed a gyerekeidet a szabadba és játszol velük. Szerintem ezt jobban fogják értékelni.”

A Pacers döntése, hogy a meccslabdát Tshiebwe-nek adják, megértést váltott ki néhány szurkolóból, akik úgy érezték, hogy ez egy méltó gesztus az újonc első NBA pontjainak tiszteletére. Mások viszont kritizálták a csapatot, amiért megtagadták Antetokounmpótól a labdát, azzal érvelve, hogy rekordot jelentő teljesítménye megérdemelte az elismerést.

Az eset rávilágított az egyéni teljesítmények elismerése és mások, különösen a fiatal játékosok mérföldköveinek tiszteletben tartása közötti kényes egyensúlyra. Bár Antetokounmpo teljesítménye kétségtelenül lenyűgöző volt, Tshiebwe első NBA-pontjai jelentős pillanatot jelentettek saját karrierjében.

A vita emlékeztetőül szolgál arra, hogy a sportszerűség és a mások iránti tisztelet mindig fontos, még a pillanat hevében is.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *