Embiidnek szüksége van a rájátszásra, hogy eloszlassa a kérdéseket: Shaq “tiszteletlen” megjegyzései vitát váltottak ki

A Philadelphia 76ers centere, Joel Embiid MVP-kaliberű számokat produkál, de a szezon utáni hiányosságai beárnyékolják a brillírozását, és az NBA-legenda Shaquille O’Neal nemrég egy “tiszteletlen” motivációs üzenettel szította a vitát Embiid valódi öröksége körül.

Embiidnek szüksége van a rájátszásra, hogy eloszlassa a kérdéseket: Shaq “tiszteletlen” megjegyzései vitát váltottak ki

Annak ellenére, hogy az elmúlt két évben az alapszakaszban 30 pont fölött átlagolt meccsenként, Embiid pontszámai az utószezonban zuhantak (23,6, illetve 23,7 ppg). Ez a következetlenség arra késztette a kritikusokat, köztük O’Nealt is, hogy visszatartsák a teljes dicséretet, amíg nem bizonyít a legnagyobb színpadon.

O’Neal hasonló szkepticizmussal szembesült pályafutása elején, Embiid helyzetét saját tapasztalatához hasonlította, amikor Kareem Abdul-Jabbar kirúgta őt, mert nem sikerült bajnokságot nyernie. Ezután “tiszteletlen” kihívást ajánlott Embiidnek:

“Meg tudod szerezni a telefonszámot a nagy táncban, haza tudod hozni és le tudod zárni az üzletet?”.

O’Neal elismerte Embiid dominanciáját az alapszakaszban, sőt, “statisztikailag a legjobb magasembernek” nevezte őt. De úgy véli, hogy Nikola Jokichoz hasonlóan a rájátszásban is a következetesség az igazi mércéje a nagyságnak.

Embiid nem veszítette el ezt a rájátszásbeli lendületet. Az idei szezonban karriercsúcsot jelentő 34,6 pontot átlagolt meccsenként, ami mutatja, hogy eltökélten törekszik arra, hogy egyre jobb legyen. Bár Paul George Shaq dominanciájához hasonlítja őt, a legtöbben egyetértenek abban, hogy a legendás center szintjének eléréséhez bajnoki címre lesz szükség.

A közelgő rájátszás sokat fog jelenteni Embiidnek. Egy kiemelkedő teljesítmény elhallgattathatja a kétkedőket, és bebetonozhatja helyét a liga elitje között. Ezzel szemben egy újabb korai kiesés csak meghosszabbítaná a posztszezon utáni ellenállóképességével kapcsolatos kérdéseket.

Ahhoz, hogy Embiid elhallgattassa kritikusait, és valóban kiérdemelje a “játék legjobb centere” címet, az idei rájátszásnak el kell kezdődnie. Vajon képes lesz válaszolni Shaq “tiszteletlen” kihívására, és végre egy bajnoki cím dallamára táncolni? A választ csak az idő fogja megmondani.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *