Doncic ragyog karácsonykor Luka elérte a 10.000 pontot egy mérföldkőnek számító, lenyűgöző dobással

Luka Doncic a Mikuláshoz méltó show-t rendezett a Dallas Mavericks szurkolóinak karácsony este, egy hárompontossal átlépte karrierje 10.000 pontját.

A Phoenix Suns ellen Doncic mindössze 358. mérkőzésén érte el a mérföldkövet, ezzel megelőzte Bob McAdoo-t, mint a hetedik leggyorsabban 10 000 pontot elérő játékos. Csak a kosárlabda halhatatlanjai vannak előtte: Wilt Chamberlain (236), Michael Jordan (303), Elgin Baylor (315), Kareem Abdul-Jabbar (319), Oscar Robertson (334) és George Gervin (355).

Doncic ragyog karácsonykor Luka elérte a 10.000 pontot egy mérföldkőnek számító, lenyűgöző dobással

Doncicnak mindössze 11 pontra volt szüksége, de mindössze hét perc kellett ahhoz, hogy átírja a történelmet. Egy varázslatos, 34 méteres tőrdobást mutatott be az íven túlról, amivel őrjöngésbe kergette a dallasi közönséget, és bebetonozta helyét az NBA elitje között.

“Ő a világ egyik legjobb játékosa” – mondta Jason Kidd, a Mavericks edzője.” Nem vehetjük őt természetesnek. Amikor érzi magát, akkor minél többet kell neki adnunk a labdát”.

Doncic kora újabb réteget ad a bravúrhoz. 24 évesen és 300 naposan ő lett a hatodik legfiatalabb játékos, aki 10.000 pontot szerzett, olyan legendák mögött, mint LeBron James, Kevin Durant, Kobe Bryant, Cameron Anthony és Tracy McGrady.

Karácsony estéje még nem ért véget. Doncic 50 pontot dobott 15-ből 25-ös mezőnymutatóval, és 128-114-es győzelemre vezette a Maverickset. A forró szériával az NBA nagyjai, Bernie King (60 pont 1984-ben), Wilt Chamberlain (59 pont 1961-ben) és Rick Barry (50 pont 1966-ban) társaságába került – ők az egyetlen játékosok, akik legalább 50 pontot szereztek karácsonykor. Játékosok: Három játékos, akiknek a karrierje a következő években a legjobb volt.

Luka Doncic karácsonyi varázslata nem csak a pontszerzésről szól, hanem a művészetről, a vezetésről és arról, hogy bebetonozza generációs tehetségként való státuszát. Ahogy ő tovább emelkedik, a Dallas Mavericks szurkolói biztosak lehetnek abban, hogy a jövőjük egy képzett, nagy teljesítményű játékos kezében lesz.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *