Curry lángra lobbantja a Celticset, a hármas megpecsételte a Golden State győzelmét

Steph Curry elhallgattatta a kétkedőket és beindította a Golden State Warriors támadójátékát a Boston Celtics elleni izgalmas hosszabbításos győzelemmel. A Jaylen Brownnal vívott feszült találkozón Curry 20 pontot robbantott a negyedik negyedben és a hosszabbításban, köztük egy kulcsfontosságú hárompontost, és ezzel megpecsételte a 132-126-os győzelmet.

A Curry és Brown közötti feszültség egész este folytatódott, ami Brown “túl kicsi” ünneplésében csúcsosodott ki egy sikeres drive után a harmadik negyedben. Curry egy utolsó perces bombadobással válaszolt, és állítólag Brown ünneplésére utalhatott azzal a poénnal, hogy “De én túl kicsi vagyok?”.

Curry lángra lobbantja a Celticset, a hármas megpecsételte a Golden State győzelmét

A veterán csapattárs, Chris Paul tovább szította a rivalizálást azzal, hogy állítólag arra biztatta Curryt, hogy “vegye ki azt a rohadékot”. Hogy eredetileg ezek voltak-e az eredetileg váltott szavak, nem erősítették meg, de az intenzitás és a szenvedély Curry késői meccsbeli teljesítménye mögött tagadhatatlan volt.

Curry végül szemkápráztató számokat hozott: 33 pont, három lepattanó, hat assziszt és hat hárompontos 52,4 százalékos dobószázalékkal. A hosszabbításban 10,6 másodperccel a vége előtt dobott tőrdobása bizonyult a döntő dobásnak, amely elhallgattatta a bostoni közönséget és megpecsételte a Warriors győzelmét.

A Warriors vezetőedzőjét, Steve Kerrt nem lepte meg Curry clutch teljesítménye: “Steph teljesítményében nem volt semmi olyan, ami megdöbbentett volna. …… Teljesen számítottam rá, hogy pontot szerez, és szerintem minden szurkolónk is így gondolta. A srác elképesztő volt.

A győzelem a Warriors harmadik győzelme volt sorozatban, és véget vetett a Celtics ötmeccses győzelmi sorozatának. Mindkét csapat már a jövőbeli összecsapásokra figyel, a Boston a Sacramento Kingset, a Golden State pedig a Washington Wizardsot fogadja.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *