Ben Woollaston: A snooker világranglistájának 57. helyezettje a krónikus fáradtság utáni újraélesztés

Ben Woollaston azt mondja, kezdi azt hinni, hogy képes visszatörni a világ snooker top 30-ába, miután évekig küzdött a krónikus fáradtsággal.

Ben Woollaston: A snooker világranglistájának 57. helyezettje a krónikus fáradtság utáni újraélesztés
Ben Woollaston: A snooker világranglistájának 57. helyezettje a krónikus fáradtság utáni újraélesztés

A 36 éves, korábban 27-es világranglistát elérő játékos pályafutása az elmúlt években megakadt betegség miatt.

Azt mondja, időnként félt a jövőjéért, de az elmúlt év eredményeinek javulása és az elmúlt hónapok javuló egészségi állapota ismét optimista.

– Tudom, mire vagyok képes – mondta.

„És azt hiszem, jó néhány játékos tudja, hogy jobb játékos vagyok, mint amit az elmúlt pár év eredményeim sugalltak.

„Tehát igen, még mindig reménykedem, hogy újra megküzdhetek, vagy megnyerhetek egy tornát.

“Úgy érzem, ha teljesen jobban leszek, még ezen keresztül is, tényleg azt hiszem, hogy visszatérek oda, ahol voltam, vagy még tovább.”

A világranglistán immár 57. helyen álló Woollaston 2009 óta vesz részt a snooker világkörüli turnéján.

A 2021-es betegsége előtt produkálta egyik legszebb szereplését, a 2020-as Bajnoki Liga-cím megszerzésének keretébe került, majd a belga Luca Brecel kikapott.

A kétgyermekes leicestershire-i édesapát a krónikus fáradtság miatt elvesztette az energia és a szédülés, és alig tudta felvenni a jelet.

“Úgy gondolom, jól tettem, hogy még professzionálisnak is tartottam a gyakorlatok mennyiségét és azt, ahogy eddig éreztem magam” – mondta a BBC Radio Leicesternek.

“Hat hónapig ágyban voltam, napi 18-20 órát aludtam, és nem igazán tudtam úgy felállni, hogy ne érezzem, hogy újra elájulok.

„Még mindig nem vagyok tökéletes, de határozottan javulás történt az elmúlt három-négy hónapban.

“Korábban egy jó napon próbáltam gyakorolni egy órát, aztán kimerültem. Nehezen tudtam felállni ennyi ideig, szóval nagyon nehéz volt, és a családomnak is, mert kettő van. fiúk és én még focit sem rúghatunk velük.”

Woollaston elmondta, hogy a 2021 végén aratott brit bajnokságon aratott győzelmek sorozata, amellyel a 16 közé jutott a York-i Barbican Centre-ben, váratlan előrelépést jelentett a felépülésben.

Az elmúlt hónapokban sikerült fejlesztenie állóképességét az asztalnál, hosszabb ideig és gyakrabban gyakorolt profi társaival szemben.

“A világ 30-as helyéről 63-ra estem vissza” – mondta a rangsorban a legrosszabb egészségügyi problémáival való megküzdéséről.

“Nem játszottam. Csak egy olyan versenyen voltam, ahol néhány hét alatt valószínűleg egy óra játék volt.

“Csak megpróbáltam túlélni a meccset, nem számítottam a győzelemre. De aztán megnyertem pár meccset az Egyesült Királyság bajnokságán, ami hatalmas meglepetés volt.

“Remélem, hogy a következő 12 hónapban ismét hatalmas javulást fogok látni, mert úgy érzem, hogy a legtöbb nap 60 vagy 70%-on vagyok. De soha nem vagyok 100%.

“Csak folytatnod kell, és biztosnak kell lenned abban, hogy a héten versenyt nyerek.”

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *