Az NBA 2024-től kétnapos draftot tervez

Az NBA állítólag fontolgatja az NBA Draft nagyszabású átalakítását, az egy éjszakás draft két éjszakára való kiterjesztését. A változtatás már a 2024-es NBA Drafton bekövetkezhet.

Jelenleg az NBA Draftot csak egy éjszakán át tartják, 60 játékost választanak ki, az NBA elnöke, Adam Shaw az első körösöket, Mark Tatum alelnök pedig a második körösöket hirdeti ki.

Az NBA követhetné más nagy sportligák példáját, például a National Football League (NFL) példáját, ahol a draft a draftkörök száma miatt több napig tart. Az NBA draftján azonban csak két forduló van, így kevésbé egyértelmű, hogy szükség van-e kétnapos rendezvényre.

Az NBA 2024-től kétnapos draftot tervez

Néhány rajongó a közösségi médiában fejezte ki csalódottságát az esetleges változás miatt. Sok rajongó úgy véli, hogy az NBA nem az NFL, és hogy egy éjszaka elég a draftra. Emellett néhány rajongó rámutatott, hogy a legtöbb második körös választásnak nincs nagy hatása a csapatokra, így a szurkolók nem biztos, hogy megnézik a draft második napját.

Az egyetlen lehetséges ok a reklám lehet; az NBA televíziós szerződése a következő években lejár, és egy kétnapos draft több nézőt és reklámbevételt hozhatna.

Összességében nem egyértelmű, hogy szükség van-e kétnapos NBA draftra. A liga évek óta sikeresen tart egynapos draftokat, és nincs bizonyíték arra, hogy a jelenlegi rendszer hibás lenne. Ha azonban az NBA úgy véli, hogy a kétnapos draft üzleti szempontból előnyösebb, akkor bevezetheti a változtatást.

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *